El conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, Roger Torrent, va presidir l’acte d’inauguració de la seu renovada de la Demarcació de Lleida al carrer Ramon y Cajal,4. L’esdeveniment també va comptar amb la participació de Miquel Pueyo, paer en cap de Lleida, Jordi Latorre, vicepresident de la Diputació de Lleida, Antoni Postius, primer tinent d’alcalde de Lleida, Guillem Boira, president de la Demarcació de Lleida dels Enginyers Industrials, Maria Salamero, presidenta de l’Associació dels Enginyers Industrials de Catalunya i Narcís Armengol, degà dels Enginyers Industrials de Catalunya, entre altres autoritats.
La seu de la Demarcació de Lleida dels Enginyers Industrials de Catalunya (que acull les instal·lacions de l’Associació i Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya, Caixa d'Enginyers i Mútua dels Enginyers,) tot i disposar d’unes instal·lacions a l’avantguarda, amb un sistema de climatització per cogeneració, necessitava una renovació per atendre les noves necessitats del col·lectiu de l’enginyeria. S’ha fet una profunda reforma en les tres plantes de la seu, s’han adaptat els espais, ampliat les oficines i creat un nou espai de cotreball, formació i sala de reunions.
“A Catalunya volem una indústria moderna lligada a la innovació. Fem valdre el Pacte Nacional per a la Indústria perquè ens cal talent, formació i concertació publicoprivada”, va afirmar el conseller Roger Torrent, qui va descobrir, acompanyat pel president de la Demarcació de Lleida, Guillem Boira, l’obra “Per ser original cal partir de l’origen” de l’artista i muralista Lily Brick. Aquesta obra està inspirada en els dibuixos de Leonardo Da Vinci, un gran referent i pont d’unió entre el món de l’enginyeria i el de la il·lustració.
Boira va explicar que “s’inauguren uns espais més oberts i atractius perquè el col·lectiu enginyer lluiti pel progrés, el desenvolupament i la indústria que Lleida es mereix”. Maria Salamero, presidenta de l’Associació dels Enginyers Industrials de Catalunya, va refermar l’objectiu de “teixir aliances amb Lleida i destacar com hem transformat el món de la mà de la tecnologia”. En la mateixa línia, Narcís Armengol, degà dels Enginyers Industrials de Catalunya va demanar “posar el focus en les persones que fan els canvis (els enginyers i les enginyeres) i valorar el talent dels i les nostres professionals”.
El paer en cap, Miquel Pueyo, va destacar “el compromís dels enginyers i enginyeres en la transformació de la ciutat i en l’arribada dels fons Next Generation” i, en la mateixa línia, el vicepresident de la Diputació, Jordi Latorre, va valorar “el paper de l’enginyeria en la millora de la societat”. “Gràcies pel vostre suport a la industrialització de Lleida”, va afegir el primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme de Lleida, Antoni Postius.
La història de la Demarcació de Lleida dels Enginyers Industrials de Catalunya va en paral·lel a la de les comarques lleidatanes perquè el principal objectiu del col·lectiu sempre ha estat donar resposta a les necessitats de les lleidatanes i lleidatans. Estem parlant tant d’aquells professionals que, a principis del segle XX, van iniciar la producció hidroelèctrica al Pirineu i van impulsar l’anomenada Segona Revolució Industrial, com d’aquelles i aquells enginyers que, actualment, tenen com propòsit “liderar l’evolució tecnològica per al progrés del món i les persones”.
Vídeo de la inauguració